Mr Bouwman is in Nederland en op Bonaire opgegroeid. Zij is van Antilliaanse, Nederlandse en deels Franse en Litouwse afkomst. Haar moeder is geboren en getogen op Curacao, waardoor Myrddin Bouwman het Papiamento ook vloeiend beheerst. Mr Bouwman is ook enkele jaren woonachtig geweest in Stockholm, Zweden.

De ouders van Mr Bouwman zijn c.q. waren beiden beeldend kunstenaar. Myrddin Bouwman heeft een grote passie en belangstelling voor kunst maar wilde ‘rebelleren’ door rechten te gaan studeren.

Zij studeerde van 1998-2002 Nederlands Recht en ook Internationaal & Europees Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie is zij in het bijzonder gegrepen door het strafrecht. Hierna is zij werkzaam geweest als docent strafrecht aan de Universiteit Utrecht, Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen.
Vervolgens is zij in 2004 door Mr Max Moszkowicz senior benaderd om toe te treden tot de strafrechtadvocatuur.
Mr Bouwman is werkzaam geweest bij Moszkowicz Advocaten te Maastricht en Amsterdam. Nadien heeft zij gewerkt bij Van Appia & Van der Lee Advocaten te Amsterdam, onder meer 5 jaar als partner bij dit kantoor.

In 2014 is Advocatenkantoor Bouwman opgericht.

Mr Bouwman heeft een landelijke praktijk, en behandelt zaken voor cliƫnten door het gehele land.

Mr Bouwman spreekt:
Engels, Frans, Duits, Papiamento en Zweeds

Lidmaatschap vakverenigingen Mr Bouwman:

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Jeugdrechtadvocaten (VNJA)
  • Lid van ‘Euromos’, een NGO gericht op verdediging van belangen van verdachten door heel Europa
  • Lid van ‘FTI’ (Fair Trials International), een international organisatie gevestigd te Londen gericht op de waarborging van verdedigingsrechten
  • Lid van de ECBA, de European Criminal Bar Association
  • Lid van Forum Levenslange Gevangenisstraf